Crucea Roşie Vrancea continuă implementarea V.O.L.U.N.T.A.R, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Vrancea

Data:

Share articol:

Crucea Roşie Vrancea continuă activităţile de formare/ instruire a unei reţele de voluntari în judeţul Vrancea, prin cele 7 Centre Rapide de Intervenţie Zonale (CRIZ).

Crucea Roşie Vrancea, ca auxiliară a autorităţilor publice, îşi propune creşterea capacităţii reţelei de voluntari deja înfiinţată de a interveni la nivelul comunităţii în situaţii de criză/ urgenţă, dezastre naturale și nevoi umanitare, prin dezvoltarea unor noi abilităţi şi competenţe în rândul voluntarilor de Crucea Roşie.

Astfel, prin formarea şi specializarea voluntarilor, prin formularea unor instrumente comune de intervenţie în situaţii de urgenţă, dezastre naturale sau alte nevoi umanitare la nivelul comunităţilor, prin dotarea CRIZ cu materiale şi echipamente necesare pentru situaţii de urgenţă, proiectul vizează extinderea ariei de competenţă a reţelei de voluntari şi multiplicarea activităţilor cu impact pozitiv în comunitate, precum şi creşterea implicării cetăţenilor în comunitate, dezvoltarea spiritului civic.


Scop:

  • Dezvoltarea centrelor CRIZ prin creşterea capacităţii reţelei de voluntari de a interveni la nivelul comunităţilor locale în situaţii de urgenţă, pe întreg teritoriul judeţului Vrancea.
    Obiective:
  • Organizarea şi consolidarea celor 7 Centre Rapide de Intervenţie Zonale prin doatrea tehnico – materială şi creşterea vizibilităţii lor;
  • Formarea şi instruirea reţelei/ detaşamentelor de voluntari privind intervenţia în situaţii de criză/ urgenţă;
  • Elaborarea unor instrumente comune de intervenţie în situaţii de urgenţă/ criză – ghid şi proceduri de intervenţie.
    Beneficiari:
    Beneficiari direcți:
  • 105 voluntari care să provină din rândul comunităților arondate CRIZ, fără deosebire în ceea ce priveşte rasa, religia, sexul, apartenenţa militară, socială sau politică.
    Beneficiari indirecți:
  • populația din 68 de comune, 2 municipii și 3 orașe din județul Vrancea
  • Consiliul Județean Vrancea, ISU, Prefectura Vrancea, UAT-urile implicate, comunităţile.

Rezultate:

  • O rețea formată din 105 voluntari, capabilă să intervină în situaţii de urgenţă, alături de partenerii cu responsabilități directe.
  • 7 Centre Rapide de Intervenţie Zonale dotate
  • 1 ghid privind intervenţia în situaţii de urgenţă – proceduri
  • 5 parteneriate încheiate.

Proiectul continuă activitatea începută în 2022 şi îşi propune consolidarea mecanismelor de intervenţie la nivel local, prin eficientizarea CRIZ.

Plecând de la experienţa locală, CRIZ poate deveni o propunere pentru un viitor program naţional de intervenţie, care să îşi propună întărirea capacității personalului din cadrul filialelor de Cruce Roșie pentru suportul intervențiilor în cazul producerii situațiilor de urgență de amploare și intensitate deosebită cum ar fi cutremure, epidemii, inundații, accident nuclear şi/ sau radiologi, incendii de pădure etc. care au un impact major asupra comunităților, mediului şi populației.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img